lørdag 11. juni 2011

Lørdagsmiddag: Ovnstekt kylling

Guriland, idag har jeg lagd en utrolig god middag.
Vi har storkost oss
Ovnstekt kylling med soppstuing, bakte plommetomater og rødløk med hvitløk og Timian fra lunden. NYDELIG!!

Fremgangsmåte: Skrell en rødløk per pers, lag noen snitt og legg en klatt med smør, litt maldon salt/pepper og Timian oppå.
Stek på 200grader i ca 40min(til de er møre)

Vi har så masse fantastiske urter i lunden. Det er lykke og rusle en tur ut i lunden å sanke inn litt ferske urter man kan bruke i dagens middag!!

Så stikker du noen hull i skinnet på kyllingen og skyver inn skiver med hvitløk og litt smør. Deretter har du på urtene og smører de inn i kyllingen med smør.
Stek kyllingen i ca 40-50min på ca220grader. Jeg bruker stekepose, syns det funker skikkelig bra.
For å sjekke at kyllingen er ferdig stikker jeg en spiss kniv inn i en av de tykkere delene og ser om væsken som kommer ut er klar. Så lar jeg den stå på kjøkkenbenken og hvile seg litt i posen.
Imens legger jeg småtomater av et slag i en ildfastform med litt god olje over og steker i ovnen på ca 225grader i ca 10-15min. bare til tomatene er litt slappe i skinnet.
Så steker jeg sopp i smør/maldonsalt/timian/pepper, tilsetter litt og litt fløte. På slutten tilsetter jeg kraften som ligger inni stekeposen! Nam nam.... .o)
Sånn...
Idag serverte vi dette med ltt spagetti. Datteren min Tilda var helt i 100... 


LoVe

2 kommentarer:

  1. Oj oj oj, for noen nydelige retter:)
    Blir rett og slett sulten selv om jeg nettopp har spist...
    Ønsker deg en fortsatt god pinse.
    Klem:)

    SvarSlett
  2. Hmmm....dette ser utrolig godt ut. Takk for mat-tips;o)
    Maliva

    SvarSlett

Så koselig at du tittet innom og jeg håper du vil legge igjen noen ord. Legg deg gjerne til som følger i høyre kolonne også!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails