Guriland, idag har jeg lagd en utrolig god middag.
Vi har storkost oss
Ovnstekt kylling med soppstuing, bakte plommetomater og rødløk med hvitløk og Timian fra lunden. NYDELIG!!
Fremgangsmåte: Skrell en rødløk per pers, lag noen snitt og legg en klatt med smør, litt maldon salt/pepper og Timian oppå.
Stek på 200grader i ca 40min(til de er møre)
Vi har så masse fantastiske urter i lunden. Det er lykke og rusle en tur ut i lunden å sanke inn litt ferske urter man kan bruke i dagens middag!!
Så stikker du noen hull i skinnet på kyllingen og skyver inn skiver med hvitløk og litt smør. Deretter har du på urtene og smører de inn i kyllingen med smør.
Stek kyllingen i ca 40-50min på ca220grader. Jeg bruker stekepose, syns det funker skikkelig bra.
For å sjekke at kyllingen er ferdig stikker jeg en spiss kniv inn i en av de tykkere delene og ser om væsken som kommer ut er klar. Så lar jeg den stå på kjøkkenbenken og hvile seg litt i posen.
Imens legger jeg småtomater av et slag i en ildfastform med litt god olje over og steker i ovnen på ca 225grader i ca 10-15min. bare til tomatene er litt slappe i skinnet.
Så steker jeg sopp i smør/maldonsalt/timian/pepper, tilsetter litt og litt fløte. På slutten tilsetter jeg kraften som ligger inni stekeposen! Nam nam.... .o)
Sånn...
Idag serverte vi dette med ltt spagetti. Datteren min Tilda var helt i 100...
LoVe
Oj oj oj, for noen nydelige retter:)
SvarSlettBlir rett og slett sulten selv om jeg nettopp har spist...
Ønsker deg en fortsatt god pinse.
Klem:)
Hmmm....dette ser utrolig godt ut. Takk for mat-tips;o)
SvarSlettMaliva